Darren Shan: A Lelkek tava

Darren Shan Vámpír könyvek sorozatának 10. része.

A történet:

Darren gyászol, hiszen elvesztett egy számára nagyon fontos embert. Szinte mély depresszióba esik, amiből barátai csak nagyon nehezen tudják visszarángatni a valóságba. De nem érnek rá a múlton rágódni, hiszen Mr. Tiny újabb kalandra hívja őket. Egy titokzatos kapun át Darren és Harkat belépnek egy sivár, kietlen, de gonosz világba. Egyikük se tudja, hogy hol vannak, hogy merre induljanak, mindössze azt tudják, hogy útjuk végére megtudják Harkatról az igazságot. Izgalmas és olykor vérfagyasztó események elé néznek, ahol bátorságukat, elszántságukat és egymás iránti őszinte barátságukat is próbára teszik. Különös lényeg, gyilkos állatok, egy furcsa tengerész és egy még furcsább népcsoport felfedezése és megismerése vár rájuk, hogy a végén megtudják, ki is valójában Harkat Mulds.

A vélemény:

Talán mondhatom, hogy ez a legkedvencebb részem a sorozatból. Aki eddig kételkedett az író kreativitásába és leleményességébe, az mindenképp olvassa el ezt a részt. Néhol még én is meglepődtem, pedig már kezdem úgy érezni, hogy kiismerem magam Darren Shan világában. Súlyos titkokra derül fény útjuk során. Életre-halálra mennek a harcok, egy rossz lépés és mindkettejüknek vége. 
Na ez az a rész, ahol igazán nem lehet unatkozni. Újra felbukkannak rég nem látott szereplők, mint pl Darren szerelme Debbie és a titokzatos Lady Evanna. 
A kalóz az egyik legfurcsább szereplő, egyszerűen nem tudom hova tenni. Nem is értem, hogy Darrenék miért küzdenek végig vele, ahelyett, hogy ott hagynák. Azért ami kiderül róla se piskóta. 
Nem is tudom, hogy ennyi hihetetlen karakter és lény hogy jutott az író eszébe.

Értékelés: 5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

"Magical Template" designed by Blogger Buster